Tervetuloa Rauman Pitsiviikolle 23.–31.7.2022!

Pitsiviikko järjestetään 52. kertaa 23.-31.7.2022.

Ohjelmaa järjestetään yhdeksän päivän aikana ympäri kaupunkia. Tapahtuman pääkonserteista nautitaan Savilanpuiston konserttialueella 27.-29.7. Musiikkia ja muuta ohjelmaa kuullaan ilmaisissa ja ikärajattomissa konserteissa kolmena päivänä klo 18-22 välillä. Koko Pitsiviikon ohjelmaan kannattaa tutustua ohjelma-sivuilla, jonne yhdeksän festivaalipäivän ohjelma on järjestetty päiväkohtaisesti.

Liikennejärjestelyt, saapuminen ja pysäköinti

Pitsiviikon tapahtumat keskittyvät Vanhan Rauman alueelle. Pitsiviikko vaikuttaa Rauman keskusta-alueen liikennejärjestelyihin. Tapahtuma-alueiden rakentaminen sulkee katuja ydinkeskustassa, vaikuttaa pysäköintiin ja siirtää paikallisliikenteen pysäkkien paikkaa. Tarpeellinen huoltoliikenne ja kiinteistöille ajo on mahdollista tapahtuma-aikana. Liikennejärjestelykartasta (pdf-tiedosto) selviävät poikkeukselliset järjestelyt tapahtuman aikana.

Rauman keskustaan voi saapua linja-autolla. Aikatauluja voi hakea Matkahuollon sivuilta. Lisää tietoa kaupunkiin saapumisesta löytyy Visit Rauman Liikenne-sivuilta. Kaupungissa liikkumista voi suunnitella paikallisliikenteen aikataulujen avulla.

Kaikki parkkipaikat ovat Raumalla joko ilmaisia tai parkkikiekon vaativia pysäköintipaikkoja. Pysäköintipaikkoja autoille löytyy runsaasti ydinkeskustan ulkopuolelta. Liikennejärjestelykarttaan on merkitty myös tapahtuman aikana käytössä olevia pysäköintipaikkoja.

Tapahtuma-alueelle kannattaa tilapäisistä liikennejärjestelyistä johtuen saapua pyörällä tai kävellen. Pyöräparkkeja löytyy tapahtuma-alueiden läheisyydestä.

Esteettömyys

Pitsiviikon tapahtuma-alue on Vanhassa Raumassa ja Kanalinrannan ympäristössä. Vanhan Rauman alue on osin vaikeakulkuista johtuen katukiveyksistä, mikä voi hankaloittaa esimerkiksi pyörätuolilla liikkumista. Vanhan Rauman katukivetykset ovat pientä sileää kiveä, samoin myös Rauman keskustan jalkakäytävät, mikä voi esimerkiksi pyörätuolissa istuessa tuntua epämukavalta.

Pitsiviikon aikana osa Rauman keskustan kaduista on suljettu kokonaan liikenteeltä. Tällöin autotiet, jotka ovat asfalttia, ovat kävijöiden käytössä ja mahdollistavat sujuvamman liikkumisen esimerkiksi pyörätuolilla.

Tapahtuma-alueelle odotetaan Pitsiviikolla paljon kävijöitä ja osa alueesta saattaa ruuhkautua. Yleisömäärä voi hankaloittaa esimerkiksi pyörätuolilla kulkemista. Lisäksi Mustan pitsin yönä odotetaan suuria määriä kävijöitä yleisesti Vanhaan Raumaan.

Savilanpuiston konserttialueelta ei löydy korotettua lavaa. Alueelle on pääsy pyörätuolilla, mutta emme pysty lupaamaan esteetöntä näköyhteyttä lavalle väenpaljoudesta johtuen.

Vanhassa Raumassa on liikkeitä ja ravintoloita, joissa esteettömyyttä ei ole voitu toteuttaa. Rauman kaupungin matkailupalveluiden kokoama Esteettömät kohteet matkailijoille -lista auttaa esteettömien kohteiden löytämisessä.

Tapahtuma-alueella on käytössä esteettömiä wc-tiloja.

Tapahtuma-alueen läheisyydessä olevat invapysäköintipaikat on merkitty liikennejärjestelykarttaan.

Majoitus

Raumalta löytyy heinäkuussa useita erilaisia majoitusvaihtoehtoja. Tietoa vaihtoehdoista löytyy VisitRauman majoitus-sivuilta.

Ympäristö

Jokainen tapahtumakävijä voi huolehtia tapahtuma-alueen siisteydestä ja viihtyisyydestä laittamalla roskat roskiksiin ja keräysastioihin. Tapahtuma-alueelta löytyy useita roskien lajittelupisteitä. Alueella useassa vuorossa kiertävät siivouspartiot neuvovat tapahtumakävijöitä jätteiden lajittelussa.

Kaikki Pitsiviikon käyttämä sähkö on Rauman Biovoiman tuottamaa vihreää sähköä. Vihreän sähkön käyttämisen tapahtumassa mahdollistavat Rauman Energia ja Lännen Omavoima.

Turvallisuus

Tapahtumaa on suunniteltu tiiviissä yhteistyössä viranomaisten kanssa ja viranomaisohjeistuksia noudattaen. Huolehdimme tapahtumakävijöiden, esiintyjien ja henkilökunnan hyvinvoinnista ja turvallisuudesta.

Noudata tapahtumajärjestäjän ja järjestyksenvalvojien antamia ohjeita mahdollisten vaaratilanteiden sattuessa. Jos huomaat onnettomuuden tai muun turvallisuusongelman, ota yhteys lähimpään järjestyksenvalvojaan.

Omien alkoholijuomien ja mahdollisesti turvallisuutta vaarantavien esineiden tuominen tapahtumapaikoille on ehdottomasti kielletty.

Tupakointi on kielletty konserttialueen katsomossa. Tupakointialueita ei ole erikseen osoitettu.

Löytötavarat

Pitsiviikon aikana kadonneita tavaroita voi tiedustella Rauman poliisiasemalta numerosta 0295 417 745. Puhelinaika ma–pe klo 9–16.

Pankkiautomaatit

Tapahtuma-alueella on pankkiautomaatteja Osuuspankin yhteydessä (Kauppakatu 1) sekä Kauppakeskus Wännissä (Nortamonkatu 10). Seuraavaksi lähimmät automaatit löytyvät Prismasta, K Citymarketista ja Pick n Paysta.

Ohjelman ilmoittautumiset ja hintatiedot

Suurin osa Pitsiviikon tapahtumista on kaikille ilmaisia. Tapahtumakohtaiset ennakkoilmoittautumiset, hinnat ja maksutiedot on ilmoitettu ohjelmatekstin yhteydessä, mikäli tapahtumaan, näyttelyyn tai kurssille on ennakkoilmoittautuminen, sisäänpääsy- tai osallistumismaksu. Jos ohjelmatekstin yhteydessä ei ole mainintaa hinnasta, tapahtuma on maksuton.