Esteettömyys

Pitsiviikon tapahtuma-alue on Vanhassa Raumassa ja Kanalinrannan ympäristössä. Vanhan Rauman alue on osin vaikeakulkuista johtuen katukiveyksistä, mikä voi hankaloittaa esimerkiksi pyörätuolilla liikkumista. Vanhan Rauman katukivetykset ovat pientä sileää kiveä, samoin myös Rauman keskustan jalkakäytävät, mikä voi esimerkiksi pyörätuolissa istuessa tuntua epämukavalta.

Pitsiviikon aikana osa Rauman keskustan kaduista on suljettu kokonaan liikenteeltä. Tällöin autotiet, jotka ovat asfalttia, ovat kävijöiden käytössä ja mahdollistavat sujuvamman liikkumisen esimerkiksi pyörätuolilla.

Tapahtuma-alueelle odotetaan Pitsiviikolla paljon kävijöitä ja osa alueesta saattaa ruuhkautua. Yleisömäärä voi hankaloittaa esimerkiksi pyörätuolilla kulkemista. Lisäksi Mustan pitsin yönä odotetaan suuria määriä kävijöitä yleisesti Vanhaan Raumaan.

Savilanpuiston konserttialueelta ei löydy korotettua lavaa. Alueelle on pääsy pyörätuolilla, mutta emme pysty lupaamaan esteetöntä näköyhteyttä lavalle väenpaljoudesta johtuen.

Vanhassa Raumassa on liikkeitä ja ravintoloita, joissa esteettömyyttä ei ole voitu toteuttaa. Rauman kaupungin matkailupalveluiden kokoama Esteettömät kohteet matkailijoille -lista auttaa esteettömien kohteiden löytämisessä.

Tapahtuma-alueella on käytössä esteettömiä wc-tiloja.