Esteettömyys

Pitsiviikon tapahtuma-alueet sijaitsevat pääosin historiallisessa Vanhassa Raumassa ja Kanalinrannan ympäristössä. Vanhan Rauman alue on osin vaikeakulkuista johtuen katukiveyksistä, mikä saattaa hankaloittaa esimerkiksi pyörätuolilla liikkumista. Pitsiviikon aikana osa Rauman keskustan kaduista on suljettu kokonaan liikenteeltä, jolloin asfaltoidut ajoväylät ovat kävijöiden käytössä ja mahdollistavat sujuvamman liikkumisen.

Tapahtuma-alueelle odotetaan Pitsiviikolla paljon kävijöitä ja osa alueesta saattaa ruuhkautua. Yleisömäärä voi hankaloittaa alueella kulkemista. Istuma- ja levähdyspaikkoja löytyy eri puolilta tapahtuma-aluetta.

Pitsiviikon päälavan edustalla on katsomokoroke, jolle pääsee luiskaa pitkin. Koroke ovat tarkoitettu liikuntarajoitteisille ja apuvälineitä käyttäville. Avustaja pääsee avustettavan kanssa korokkeelle, mikäli korokkeella on tilaa. Katsomokorokkeella ei ole kattoa.

Vanhassa Raumassa on liikkeitä ja ravintoloita, joissa esteettömyyttä ei ole voitu toteuttaa. Rauman kaupungin matkailupalveluiden kokoama Esteettömät kohteet matkailijoille -lista auttaa esteettömien kohteiden löytämisessä.

Tapahtuma-alueella on käytössä esteettömiä wc-tiloja.