Lauantai 22.7.

naiset esittävät pitsitanhua suurilla nypyloilla

Tlees pihal, uuvottel ymprilles
Vanha Rauma Yhdistys järjestää jälleen avoimet pihat/kirpputoritapahtuman Pitsiviikon aikana 22.–30.7. Kaupunkilaisilla ja turisteilla on mahdollisuus tutustua Vanhan Rauman pihoihin. Lisäksi asukkaat voivat kertoa taloihin liittyvää historiaa, tai joskus vastaavasti saada vierailijoilta lisätietoja talostaan ja sen aiemmista asukkaista. Piha/kirppis on auki, kun portilla on Vanha Rauma Yhdistyksen avoin piha/pihakirppiskyltti. Aukioloajat ovat osallistujien omassa harkinnassa. Vanha Rauma Yhdistyksen kartasta selviävät tämänvuotiset avoimet pihat ja pihakirppikset. Kartta on tulostettavissa Pitsiviikon sivuilta 22.7. ja karttoja on saatavissa Vanhan Rauman alueen kaupoista ja näyttelypaikoista. Tiedot pihoista löydät myös Vanha Rauma Yhdistyksen Facebook-sivulta.

9 Agipitsi 2017 –kisatapahtuma
Susivuoren koirakenttä, Pulttivahe 2. Tapahtuman pääosassa agility ja pitsiin pukeutuneet ohjaajat. Parhaat pitsiasut palkitaan. Kilpailussa nähdään arviolta yli tuhat agilitysuoritusta ja osallistujia saapuu ympäri Suomea. Kilpailut alkavat jo perjantaina 21.7. klo 16 ja jatkuvat lauantaina ja sunnuntaina. Järjestäjä Rauman Käyttö- ja Seurakoirat ry.

10 Pitsiviikon avajaiset
Helsingintori. Pitsiviikko avataan juhlallisesti Nyplääjäpatsaan kukituksella. Pyyrman trumbutta, Rauman soittokunnan Seitsikko ja Mirku Flika esiintyvät. Juhlapuhujana Nyplääjät ry:n puheenjohtaja Aila Rismala.

10-13 Yhdistystori
Rauman kauppatorilla. Toimintaansa esittelevät Inspira ry, Rauman Seudun TULES ry, Rauman Seudun Reumayhdistys ry ja Suomen luonnonsuojeluliiton Rauman seutu.

10–15 Käsityönä valmistettujen kodintekstiilien myynti
Rauman taidemuseon piharakennus, Kuninkaankatu 37. Myynnissä Marja Araston ja Pirjo Siivosen luonnonmateriaaleista kangaspuilla ja ommellen valmistamia kodintekstiilejä. Tiedustelut p. 02 825 8619 tai p. 0400 838 992.

10–15 Marttakahvila
Henkilöstöravintola Kerttu Pruutmestarska, Kanalinranta 3 (kaupungintalon sisäpiha). Tarjolla kahvia ja joka päivä uunituoreita munkkeja, viinereitä, kakkuja, limppuja ja kakkoa myös kotiin vietäväksi. Rauman Lännen Martat ry. Tiedustelut p. 040 574 6566.

10–18 XVIII Pitsiturnaus YD eli Petanquekisat Uotilassa
Uotilan petankkikenttä, Sippolankuja 1. Kilpailijoita ympäri Suomea. Pelimuotona YD eli kaksi pelaajaa molemmissa joukkueissa, ei ikä- eikä sukupuolirajoituksia. Pelejä voi tulla seuraamaan kentän laidalle ja paikalla on puffetti ja WC. Järjestää UTU-Petankki. Tiedustelut ja lisätietoja Vesa Tuominen p. 050 371 3721.

11, 12 ja 13 Vanhan Rauman opastuskierrokset
Lähtö Vanhalta Raatihuoneelta, Kauppakatu 13. Kesto n. 50 min, maksu 5€ käteisellä oppaalle.

11.30 Nyplääjät ry:n Muistot kultaa aikaa ­–näyttelyn avajaiset
Vanha kansalaisopisto, Vähäkoulukatu 8.

12.00 Pitsikeskus Emelian näyttelyn avajaiset
Henkilöstöravintola Kerttu Pruutmestarska, Kanalinranta 3 (kaupungintalon sisäpiha). Vuoden 2017 nyplääjän julkistaminen. Tilaisuudessa julkistetaan myös Helena Honka-Hallilan kirja Rauman pitsien aatelia, joka kertoo vanhoista raumalaisista pitseistä pormestari Grönholmin kokoelmista. Kirjailija paikalla vastaamassa kysymyksiin ja signeeraamassa kirjaansa.  Vuoden nyplääjä 2016 Aila Salon näyttely.

14 Toivon kerhon yhteislaulutilaisuus
Rauman Järjestötalo, Siikapolku 1. Järjestäjä Toivon Kerho Kulttuuri- ja perinneyhdistys.

14 Esine = Tarina, yleisöopastus
Rauman merimuseo, Kalliokatu 34. Museot ovat täynnä tavaroita. Parhaassa tapauksessa tavaraan liittyy tarina. Tällä opastuksella pääset tulkitsemaan ja kuulemaan tarinoita valituista esineistä merimuseossa. Opastus on vapaamuotoinen, leikkisä ja osallistumaan haastava. Ei ennakkovarauksia – ilmoittaudu mukaan museon lippukassalla ko. päivänä. Hinta: museon pääsylippu. Suositusikä: aikuiset. Osallistujamäärä: enint. 30 hlöä.

15 ja 17 Linnalan korsteeni Kellariteatteri, Pursikatu 4. Rauman Opistoteatteri esittää Hj. Nortamon kirjoittaman ja Antero Linnalan sovittaman näytelmän, ohjaus Jarmo Koski. Liput 10€/7€. Tiedustelut ja lippuvaraukset p. 044 0400 053.

20 Iltasoitto
Vanhan kaupungintalon torni, Valtakatu 2. Taru Varjo, trumpetti. Rauman puhallinorkesteriyhdistyksen tervehdys Pitsiviikkoa viettäville.