Info

Liikennejärjestelyt Pitsiviikolla

Pitsiviikko vaikuttaa Rauman keskusta-alueen liikennejärjestelyihin. Tapahtuma-alueiden rakentaminen sulkee katuja keskustassa, vaikuttaa pysäköintiin ja siirtää paikallisliikenteen pysäkkien paikkaa. Tarpeellinen huoltoliikenne ja tonteille ajo on mahdollista myös tapahtuma-aikana.

Tiedote keskustan liikennejärjestelyistä.

Kartta liikennejärjestelyistä sivupalkissa.

Saapuminen   

Liikenne – Visit Rauma sivulta löydät tietoa kaupunkiin saapumisesta julkisilla yhteyksillä ja henkilöauton pysäköinnistä. Rauman karttapalvelusta voit tutustua tarkemmin kaupunkialueeseen.

Pitsiviikon tapahtuma-alue on Rauman keskustassa, Vanhassa Raumassa ja Kanalinrannassa. Alue ulottuu Tehtaankadulta Aittakarinkadulle ja Lyseokadulta Itäkadulle.

Tapahtuma-alueelle kannataa tilapäisistä liikennejärjestelyistä johtuen saapua pyörällä tai kävellen. Autolla Raumalle saapuvien kannattaa ottaa huomioon Pitsiviikon aiheuttamat tilapäiset liikennejärjestelyt ja tapahtuma-alueen sulkeminen liikenteeltä. Pysäköinti kannattaa suunnitella etukäteen ja suosia keskustan ulkopuolelta löytyviä pysäköintipaikkoja. Raumalla pysäköinti on maksutonta.

Julkisten liikennevälineiden aikataulut kannattaa katsoa Matkahuollon ja OnniBus.comin nettisivuilta: www.matkahuolto.fi ja www.onnibus.com. Kaupunkiliikenteessä ajetaan lisävuoroja Mustan pitsin yönä. Tarkemmat tiedot löytyvät Satakunnan Liikenteen nettisivuilta www.satakunnanliikenne.fi, toimistolta tai Matkahuollosta. Tapahtuma-alueen taksiasema (Savilanpuisto) toimii normaalisti koko Pitsiviikon ajan.

Esteettömyys  

Esteetön saapuminen tapahtuma-alueelle: Tarkista yleiset liikennejärjestelyyn liittyvät rajoitukset ja kiellot kohdista ”liikennejärjestelyt Pitsiviikolla” ja “saapuminen”, sillä ne koskevat kaikkea liikennettä.

Liikuntarajoitteisen kannattaa suunnitella ennakkoon vierailukohteensa, jotta mahdollinen kuljetus vierailtavan kohteen välittömään läheisyyteen onnistuu. Heinäkuussa julkaistavasta liikennejärjestelykartasta voi nähdä Pitsiviikon tapahtuma-alueen ja liikennejärjestelyt sekä ajon estävien puomien sijainnit. Lisätietoja vastaavalta tuottajalta: Leila Stenfors puh. 044 793 3041, leila.stenfors@rauma.fi.

Tapahtuma-alueen taksiasema (Savilanpuisto) toimii normaalisti koko Pitsiviikon ajan, jolloin on mahdollista päästä taksilla suoraan tapahtuma-alueelle.

Tapahtuma-alueiden esteettömyys: Pitsiviikon tapahtuma-alue on pääasiassa Vanhassa Raumassa ja Kanalinrannan ympäristössä. Alue on pääosin vaikeakulkuista, joka voi hankaloittaa esimerkiksi pyörätuolilla liikkumista. Vanhan Rauman katukivetykset ovat pientä, sileää kiveä, samoin myös Rauman keskustan jalkakäytävät, joka voi tuntua esimerkiksi pyörätuolissa istuessa epämukavalta. Pitsiviikon aikana osa Rauman keskustan kaduista on suljettu kokonaan liikenteeltä. Tällöin autotiet, jotka ovat asfalttia, ovat kävijöiden käytössä ja mahdollistavat sujuvamman liikkumisen esimerkiksi pyörätuolilla. Tapahtuma-alue on laaja ja liikkuminen tapahtuu kävellen. Pyörätuolit, lastenvaunut yms. ovat sallittuja.

Tapahtuma-alueelle odotetaan Pitsiviikolla paljon kävijöitä ja osa alueesta saattaa ruuhkautua. Yleisömäärä voi hankaloittaa esimerkiksi pyörätuolilla kulkemista. Lisäksi Mustan pitsin yönä odotetaan suuria määriä kävijöitä yleisesti Vanhaan Raumaan.

Vanhassa Raumassa on liikkeitä ja ravintoloita, joissa esteettömyyttä ei ole voitu toteuttaa. Rauman kaupungin matkailupalveluiden kokoama Esteettömät kohteet matkailijoille -lista auttaa esteettömien kohteiden löytämisessä.

Savilanpuiston juhla-alueelta ei löydy korotettua lavaa. Juhla-alueelle on pääsy pyörätuolilla, mutta emme pysty lupaamaan esteetöntä näköyhteyttä lavalle väenpaljoudesta johtuen.

Tapahtuma-alueen inva-wc:t on sijoitettu Savilanpuiston juhla-alueelle sekä Kalliokadulle. Kartta invapaikoituksesta ja WC sijainnista sivupalkissa.

Turvallisuus

Pitsiviikon huvialueella ei saa nauttia omia alkoholijuomia. Tupakointi on kielletty Savilanpuiston juhla-alueen katsomoalueella. Tupakointialueita ei ole erikseen osoitettu.

Löytötavarat

Pitsiviikon aikana kadonneita tavaroita voi tiedustella Rauman poliisiasemalta numerosta 029 541 7780 tai suoraan osoitteesta Aittakarinkatu 21.

Maksuvälineet ja pankkiautomaatit

Käteistä kannattaa ottaa mukaan erityisesti markkina-alueen ostoksia varten. Tapahtuma-alueella pankkiautomaatteja löytyy Kauppakadulta Osuuspankin yhteydestä sekä Kauppakeskus Wännistä. Lisäksi myös Prismasta, K-Citymarketista ja Pick n Paysta löytyy automaatit.

Lipunmyynti   

Suurin osa Pitsiviikon tapahtumista on kaikille ilmaisia. Tarkista näyttely- ja tapahtumakohtaiset hinnat ohjelmasta. Pitsiviikon tapahtumien ennakkovaraukset ja maksullisten tapahtumien lipunmyynti Palvelupiste Pyyrmanista Valtakatu 2.

Ympäristö

Ihan jokainen tapahtumakävijä voi huolehtia tapahtuma-alueen siisteydestä ja viihtyisyydestä laittamalla roskat roskiksiin ja keräysastioihin. Tapahtuma-alueelta löytyy useita roskien lajittelupisteitä, joista löytyy jäteastioita energia-, bio-, metalli-, lasi- ja kartonkijätteen kierrättämistä varten. Alueella useassa vuorossa kiertävät siivouspartiot neuvovat tapahtumakävijöitä jätteiden lajittelussa.

Kaikki Pitsiviikon käyttämä sähkö on Rauman Biovoiman tuottamaa vihreää sähköä. Vihreän sähkön käyttämisen tapahtumassa mahdollistavat Rauman Energia ja Lännen Omavoima.

Käsiohjelmamme on painettu uusiopaperille.