Toistuva ohjelma

Pitsiviikolla on paljon perinteistä ohjelmaa, joka toistuu päivittäin tai useana päivänä juhlaviikon 20.–28.7. aikana. Olemme koonneet nämä kestosuosikit omaksi kokonaisuudekseen.

Joka päivä Pitsiviikolla

Pitsiviikon pihakirppikset ja avoimet pihat Vanhassa Raumassa

Vanhan Rauman asukkaat haluavat tarjota kaikille mahdollisuuden päästä tutustumaan muuten suljettuihin pihoihin. Pihoilla asukkaat voivat järjestää kirpputorimyyntiä, pienimuotoista tarjoilua tai antaa kävijöiden tutustua pihaan sellaisenaan.Osallistuvat pihat avaavat porttinsa tapahtumaviikolla asukkaalle sopivan aikataulun mukaan. Yleensä pihat ovat auki 10–18. Sade saattaa väliaikaisesti keskeyttää kirppikset. Pihat tunnistaa paikan päällä Vanha Rauma Yhdistyksen logokyltistä. Avoimista pihakohteista kertovia karttoja on saatavilla kaupungin matkailuinfoista ja Vanhan Rauman liikkeistä. Karttaa voi tarkastella myös sähköisenä: Vanhan Rauman Pihakirppikset 2019. Lisätiedot Vanha Rauma Yhdistys.

Tammelan pihalla tapahtuu

Eteläpitkäkatu 17. Nuorten työpaja järjestää Pitsiviikon aikana erilaista ohjelmaa sekä lapsille että aikuisille Tammelan pihapiirissä. Päivittäin kahvila ja kirpputori, myynnissä mm. keppariesteitä ja monenlaisia pajan tuotteita. Sepät takovat kuumaa rautaa ja takomista pääsee kokeilemaan myös itse. Puukkonäyttely.Piha avoinna päivittäin 11–17, paitsi pe 11–18. Maanantaina ja tiistaina Hauvaneuvola, josta saa ohjeita koiran käsittelyyn. Keskiviikkona ja torstaina 14–15.30 paikalla Satakunnan Noutajakoirayhdistyksen vetokoirat. Torstaista lauantaihin paikalla Ali-Unkin lampaita ja lammastilan tuotteita.

Lännen Marttojen kahvila

Henkilöstöravintola Kerttu Pruutmestarska, Kanalinranta 3, kaupungintalon sisäpiha. Tarjolla kahvia ja uunituoreita munkkeja, viinereitä, kakkuja, limppuja ja kakkoa myös kotiin vietäväksi.
Avoinna la 20.7. 10–15, su 21.7. klo 10–15 (poiketen käsiohjelman tiedoista), ma–to 10–18, pe 10–20, la–su 10–15. (Su 28.7. ei leivontaa.)

Pitsi-ikkunakilpailu

Rakastunut Raumaan-kauppiaiden näyteikkunoissa Rauman keskustan alueella on jo usean vuoden ajan ollut Pitsiviikon aikana viikon teeman mukaisesti somistettuja ikkunoita. Yleisöllä on mahdollisuus äänestää parasta ikkunaa viikon aikana. Lisätiedot rakastunutraumaan.fi

Iltasoitto

Vanhan kaupungintalon torni, Valtakatu 2. Rauman puhallinorkesteriyhdistyksen tervehdys kuullaan perinteisesti joka ilta klo 20 Vanhan kaupungintalon tornista.

Brummin kesäpiha

Kauppakatu 12, sisäänkäynti Pappilan- ja Koulukadun puolelta. Pop-up ravintolassa ohjelmaa Pitsiviikon jokaisena päivänä: musiikkia ja esittävää taidetta, projisoitua pitsitaidetta, valotaidetta, maanantaista 22.7. alkaen saatavissa lapskoussia. Katso tarkemmat ohjelmatiedot Brummin sivuilta. Avajaiset la 20.7. klo 18, 21.7. lähtien avoinna klo 12 alkaen.

Lauantaista tiistaihin

Kaunisjärvenkadun pihakirppis

Kaunisjärvenkatu 3. Uutta, vanhaa ja vähänkäytettyä miehille, naisille ja lapsille. Tavaraa, vaatteita ja kenkiä. Löytöjä edullisesti kirppishinnoin. Käteismaksu (varaathan pientä rahaa) tai mobilepay. Avoinna la–ti (20.–23.7.) klo 10–15.

Maanantaista perjantaihin

Rauman Marttojen perinneruokaa

Pyhän Ristin kirkon piha, Luostarinkatu 1. Rauman Marttayhdistys myy lapskoussia, pankakkoa, topseilvellinkiä ja mallassämpylöitä. Myös kotiin vietäväksi.
Avoinna ma–pe 11–14 tai ruuan riittoisuuden mukaan.

Keskiviikosta lauantaihin

Kansainväliset Suurmarkkinat

Keskustan alue. Markkinoille saapuu 30 eri maasta ympäri maailmaa yli 100 yrittäjää, jotka myyvät omien maidensa tai maakuntiensa erikoistuotteita. Tämän vuoden teemana on ”Maailma on kaunis!” Luvassa on elämyksellisiä osastoja ympäri maailmaa. Nähtävää ja koettavaa on jokaiseen makuun. Myös Suomen eri maakuntien erikoistuotteita on näyttävillä osastoilla.Kansainvälinen markkinahumu täyttää Kanalinrannan ja Nortamonkadun varret sekä muita ympäröiviä alueita. Kaupunginteatterin edustalla voi huvitella tivolissa.Avoinna ke–to 10–20, pe 10–02, la 10–18.
Lisätiedot eurooppamarkkinat.fi.