Mustan pitsin yön 26.7. ohjelma

10 Siikasoppaa

Kaupungintalon edusta, Valtakatu 1, Tarvonsaaren sillan läheisyydessä. Myynnissä maukasta kalastajien valmistamaa siikasoppaa niin kauan kuin keittoa riittää. Myös omiin astioihin kotiin vietäväksi.

10–02 Mustan pitsin yön markkinat

Perjantai-aamulla alkavat markkinat jatkuvat pitkälle yöhön ja seuraavaan päivään. Markkina-alue ulottuu Savilankadulta Kauppakatua pitkin Kauppatorille.

11, 12 ja 13 Vanhan Rauman opastetut kävelykierrokset

Lähtö Vanhalta Raatihuoneelta, Kauppakatu 13. Kesto n. 45 min, maksu 5€ käteisellä oppaalle.

12.30–01 Mustan pitsin yön tanssit ja rockit

Narvi-Sähkön sisäpiha, Kauppakatu 5. Perinteikäs ja suuren suosion saavuttanut musiikkiin ja tanssiin painottuva viihdetapahtuma. Ohjelmassa tarjolla laaja kirjo paikallista musiikkiosaamista tanssimusiikista kevyempään ja raskaampaan rockiin.

12.3013.30 Sähköankerias
Lastenmusiikkia
14.0015.00 UusiQ
Tanssimusiikkia
15.3016.30 Cactus Band
Tanssittavaa kantrimusiikkia
17.0019.00 Feenix
Tanssimusiikkia
19.3020.30 Beatfox
Rautalankamusiikkia
21.0022.30 Terässeiväs
Bilemetallimusiikkia
23.0001.00 Sekslaatio
Bilemusiikkia

12 Keskipäivän musiikkituokio

Pyhän Ristin kirkko, Luostarinkatu 1. Kansanlaulukirkko: Jukka Ritakorpi.

12 Päivän jaaritus

Seurakuntatalon piha, Luostarinkatu 1. Nortamo-Seor esittä Pitsviiko jokattenp päevän vooro Hj. Nortamo jaarituksi ja vooron Tauno Koskela raumangiälissi kertomuksi. Äänes o tredje styyr Ossi Paavola. Nortamo-seor esittää päivittäin vaihtuvan puheenvuoron.

12 Karikatyyrejä elävästä mallista

Julkkis-Galleria, Isokirkkokatu 7, torin laidalla. Taiteilija Teuvo Salminen piirtää karikatyyrejä galleriansa edustalla klo 12 alkaen iltaan asti.

12 Johdatus merimuseoon

Rauman merimuseo, Kalliokatu 34. Puolen tunnin opastustuokiot johdattavat merimuseon näyttelyiden pääteemoihin. Opastus sisältyy museon pääsylipun hintaan. Opastusta suositellaan aikuisille, ei ennakkoilmoittautumista. Opastuskieli suomi. Lisätiedot rmm.fi.

12–22 Käsityöläismarkkinat

Kalatori. Perinteiset käsityöläismarkkinat alkavat perjantaina ja jatkuvat lauantaina. Ensimmäisten Käsityöläismarkkinoiden järjestämisestä tulee kuluneeksi tänä vuonna 30 vuotta.

14 Keskusteleva opastus Rauma Triennale 2019 – rakas tylsyys -näyttelyyn

Rauman taidemuseo, Kuninkaankatu 37. Keskusteleva näyttelyopastus. Taide on tylsää? Opastuksessa tutustutaan näyttelyyn sekä keskustellaan näyttelyn teemasta, nykytaiteesta ja taiteen tulkitsemisesta. Opastus on suunnattu etenkin niille, jotka eivät kuvataidetta harrasta ja jotka kokevat nykytaiteen vaikeasti lähestyttävänä. Sopii kaikille! Kesto n. 45 min. Opastus sisältyy museon pääsymaksuun.

14 Nopein nyplääjä -kilpailu

Henkilöstöravintola Kerttu Pruutmestarskan edusta, Kanalinranta 3, kaupungintalon sisäpiha. Sateen sattuessa sisätiloissa. Kilpailijat nypläävät 30 minuuttia perinteistä kuuden parin uddi -mallia. Kilpailuun ilmoittautuminen paikan päällä klo 13 alkaen tai sähköpostitse kirsi.illmer@gmail.com. Kilpailijalla voi olla oma nypläystyyny tai lainatyyny. Kaikilla sama mynsteri, jonka saa näyttelyhuoneistosta tuntia ennen kilpailun alkua. Kisaan saa osallistua jokainen, joka ei aiempina vuosina ole kilpailua voittanut. Lisätiedot p. 050 308 4619.

15–18 Mustan pitsin yön päivätanssit

Järjestötalo, Siikapolku 1. Päivätansseja tahdittaa Jussi Henttonen & tangokuningatar Jaana Lammi. Liput 10€, sis. kahvit.

15.30–00.30 Savilanpuisto soi!

Savilankatu. Juontajana Marjaana Savila.

15.30 Vanha Jengi
Raumalainen viiden soittajan orkesteri. Old time rock’n’rollia ja countrymusiikkia 50–70 luvuilta.
17.00 Peltone
Euralaisen Mika Peltosen luotsaama poprock-yhtye. Laulut ovat rehellistä kerrontaa ihmisenä olemisesta. Kappaleista on helppo löytää tunteita ja nykyajan ilmiöitä, joihin samaistua.
18.30 Younghearted
Kolme urheilijanuorta löysi yhteisen intohimon musiikista, tuloksena oli nimestään huolimatta suomenkielistä poppia esittävä yhtye. Younghearted hurmaa herkällä indiehenkisellä popilla.
20.00 Kasmir
Poplaulaja Kasmirin musiikkissa on soul ja RnB-vivahteita. Vadelmavene-kappaleellaan suosioon ponnahtanut muusikko on sittemmin tehtaillut useita hittejä.
21.30 Jannika B
Jannika B tuli tutuksi vuonna 2013 kultaa myyneellä Kaikki rohkeus -debyyttialbumillaan. Suomen tunnetuimpiin poplaulajiin lukeutuvalta artistilta kuullaan myös uutta musiikkia Toinen Nainen -albumilta.
23.00 Meiju Suvas & The Stonewalls
Legendaarinen Meiju Suvas juhlii 35-vuotista artistiuraansa. Vain muutama artisti Suomessa on pystynyt säilyttämään asemansa ja vetovoimansa vuosikymmenestä toiseen, Meiju on yksi heistä ja hänen vauhtinsa vain paranee. Meijun kanssa kovasta loppuillan menosta vastaa raumalainen takuuvarma bilebändi The Stonewalls.

16 ja 18 Laura ja Kari

Kalatori. Meriaiheisia laulelmia ja raumangiälistä viihdemusiikkia. Laura Suominen laulu, Kari Vuorisalo säestys.

16–20 Kauppatorilla tapahtuu Mustan pitsin yönä!

Kauppatori. Tunnelmaa luo paikallinen musiikki.

16.00 Puhallinseitsikko Rauman vaskiset
16.45 Lapin VPK:n soittokunta
18.00 Tanhuryhmä Ikinuoret
18.30 Lausuntaryhmä Värsym Baohaja
19.00 Räppäri Souce

16–20 Studio 1851 kuvausstudio

Marela, Kauppakatu 24. Porilainen historiallisiin kuvausmenetelmiin erikoistunut ”Studio 1851” kuvaa historiaa huokuvia hopeagelatiinipotretteja Mustan pitsin yössä. Kuvauspaikkana Marelan toimisto, sisäänkäynti sisäpihan puolelta. Mustavalkokuvat ovat käsityötä ja ne taltioidaan vanhalla paljekameralla. Päivän aikana kuvataan potretteja, parikuvia ja perhekuvia. Kuvan saa heti mukaansa ja kuvaussessio kestää noin 15 min. Kuvauksen hinta on 50€. Varaa kuvausaika osoitteesta info@studio1851.fi (aikoja rajoitetusti).

17.30–21 Prännvahdik kiärtelevä Vanhas Raumas

”Prännvahdik kiertelevä ja varjelevak kaupunkki valuvaarald ja pahandekkjöild”. Nortamo-Seor elävöittää Vanhan Rauman katuja satoja vuosia vanhan perinteen mukaisesti. Mustan pitsin yönä historiallisiin asuihin sonnustautuneet palovahdit pitävät kaupungin katuja silmällä. Unescon maailmanperintökohde Vanha Rauma on pohjoismaiden suurin yhtenäinen puukaupunkialue. Osansa arvokkaan alueen säilymiseen ovat tehneet kaduilla päivystäneet yölliset palovahdit. Tapa oli käytössä aina 1600-luvulta 1800-luvun lopulle saakka.

18.30 Jalkapallo-ottelu pitsispesiaali

Äijänsuon urheilukeskus Alsecco stadion, Nortamonkatu 23. Miesten Kakkosen ottelu Pallo-Iirot – Tampere United. Pääsymaksu lapset/opiskelijat/eläkeläiset 5€, aikuiset 8€. Lisätiedot Pallo-Iirot.

18.30–20 Folk is Happening & Pihasoittajat

Kaupunginteatteri, Alfredinkatu 2. Folk-yhtyeet keikkailevat yhdessä nyt kolmatta kertaa aitoon 60-luvun henkeen. Folk is Happeningin sovittamissa kappaleissa niin suomalaiset, amerikkalaiset kuin Brittein saarten folkaarteetkin kohtaavat toisensa. Osaltaan irlantilaisesta kansanperinteestä kumpuava ohjelmisto vaihtelee hilpeistä ralleista hitaisiin balladeihin. Folk is Happening esittää sekä uutta että vanhaa tuotantoa. Pihasoittajien keikka kulkee räväkän pelimannifolkin tahtiin kahden sukupolven voimin.  Kansanrunoihin ja muuhun suomalaiseen runouteen sävellettyä ohjelmistoa täydentää alkuinnostuksen sytyttänyt irkkumusiikki sekä folkin vivahteet eri maista.
17.6. alkaen liput 15€  palvelupiste Pyyrmanista (Valtakatu 2 A) tai  verkkokauppa.rauma.fi.

Folk is Happeningin 12-henkinen kokoonpano ja suuri soitinvalikoima tuovat monipuolista vaihtelua folkrock-meininkiin. Kokoonpanoon lukeutuvat yhtyeen perustaja Heikki Nikula (kitara, banjo, huuliharppu, laulu), Jan-Anders Barkar (bodhràn), Anne Haapamäki (laulu, ukulele, merlin, shaker ja woodlock), Ella Haapamäki (12-kielinen kitara), Emmi Haapamäki (harmooni ja poikkihuilu), Heli Kivistö (viulu ja laulu), Jürgen Lehmann (laulu ja kitara), Markku Lönngren (basso), Maria Pehkonen (laulu ja kitara), Iina-Kaisa Rasmus (laulu, tinapilli, kitara ja càjon), Heimo Riihimäki (mandoliini ja laulu) ja Raimo Seppä (laulu ja 12-kielinen kitara).

Euroviisu-hitistään Viulu-ukko tunnettujen Pihasoittajat keikkailevat nykyään kahden sukupolven voimin. Alkuperäistä kokoonpanoa täydentävät toisen polven Pihasoittajat Jenni ja Tommi sekä vierailijoina oman perheen “viulu-akka” Anna Lindah, sellisti Johanna Kuusi ja raumalainen velimiesbasisti Tunnu Pärssinen.