Lauantain 27.7. lasten ohjelma

10–14 Musiikki mukulil!

Kauppatori. Torilla raikaa iloinen musiikki lasten lauantaina. Tapahtumassa Hippo jakaa ilmapalloja ja lapsilla on mahdollisuus pyörittää onnenpyörää.

10.30–11.15 Mölyapinat
Menevää uutta koko perheen musiikkia, joka pistää peput heilumaan! Paljon osallistavia lauluja, vuorovaikutusta ja myös hieman teatteria.

12.00–12.45 Mikko Alatalo
Jo kahden sukupolven suosikeiksi nousseita lastenlauluja. Koe legendaariset kappaleet livenä ja laula mukana Känkkäränkkää ja Poppalooraa.

10–14 Lasten aistirastit luonnossa

Vanhan kirkon puisto, Itäkadun ja Vanhankirkonkadun risteys. Säävaraus. Lapsen ja vanhemman yhdessä kuljettavat rastit, joiden aiheena luonto ja aistit. Jokainen lapsi saa rastikortin ja yhdellä rastilla askarrellaan pieni muisto mukaan.

Rastien kesto n. 20 min. Lähdöt rastiradalle tapahtuvat non-stoppina koko tapahtuman ajan.
Pääsymaksut 2€ (sis. aikuinen+lapsi, lisähenkilöt 1€).
Kaikenikäiset lapset tervetulleita, soveltuu parhaiten 3–8-vuotiaille. Ei ennakkoilmoittautumista.

10–15 Pitsiseikkailu

Kauppatori. Ympäri Raumaa toteutettavassa pitsiseikkailussa lapset pääsevät etsimään vanhempien kanssa koodin osia eri kohteista. Koodin selvittäjille luvassa herkullinen palkinto. Ohjeet seikkailuun Kauppatorilta. Kohteita on myös keskusta-alueen ulkopuolella.

12–16 Omatoiminen Lönnströmin kotihiiren työpaja

Lönnströmin kotimuseo, Syväraumankatu 41. Omatoimisessa kotihiiren työpajassa kotimuseon Galleriassa voi piirtää ja askarrella. Kotimuseoon voi tutusta Lönnströmin kotihiiren video-opastuksella, jota käytetään omalla tabletilla tai puhelimella. Lisätiedot info@lonnstrominmuseot.fi.

11–15 Lasten taidetapahtuma

Nokan taidetorpan piha, Suvitie 10. Ohjattua muovailua, kivimaalausta ja taidemaalausta. Ulkotapahtuma. Tarjolla vohveleita hillolla ja grillistä makkaraa. Arpajaiset ja mahdollisuus vierailla taidenäyttelyssä.

14.15–15 Satujoogatunti: Retki metsän eläinten luo

Vanhan kirkon puisto, Itäkadun ja Vanhankirkonkadun risteys. Lasten joogatunti, jonka aikana tutustutaan metsään ja metsän eläimiin. Aluksi ja lopuksi tehdään sadun saattelemana rentoutusharjoitus. Joogasadun kesto n. 30 min. ja sen jälkeen tehdään muutamia lapsille sopivia keskustelu- ja joogatehtäviä.

Jooga-asennot auttavat ylläpitämään lapsen liikkuvuutta ja parantavat motoriikkaa sekä tasapainoa. Lisäksi jooga opettaa lasta keskittymään ja rauhoittumaan.

Jooga ohjataan sadun kautta eikä lasten joogassa suoriteta tai kilpailla. Jokainen tekee lapsille soveltuvat, leikin kautta tehtävät liikkeet aina oikein omalla tavallaan. Osallistumismaksu 6€. Ikärajoitus 4–10v. Ennakkoilmoittautumiset mari.starck@hikenjoy.fi.