Pitsiviikkoa vietetään jo 50. kerran vuonna 2020! Pitsiviikkoa juhlitaan lauantaista seuraavan viikon sunnuntaihin 18.–26.7.2020. Luvassa on paljon perinteistä ohjelmaa, mutta myös mielenkiintoisia uutuuksia. Perjantaina vietetään suosittua Mustan pitsin yötä, jolloin ohjelmaa riittää aamusta aina yömyöhään asti.

Pitsiviikon ohjelma on ainutlaatuinen kokonaisuus perinteitä, paikalliskulttuuria ja modernia kaupunkifestivaalitarjontaa. Tekemistä, katsottavaa ja ihmeteltävää riittää yhdeksän tapahtumapäivän ajalle. Suurin osa ohjelmasta on maksutonta ja kaikille avointa.

Ohjelmaan sisältyy monipuolisesti musiikkia, käsitöitä, liikuntaa, näyttelyitä, esittävää taidetta ja luentoja. Lapsille suunnattua ohjelmaa on tarjolla koko tapahtumaviikon ajan. Pitsiviikkoa ovat rakentaneet yhdessä Rauman kaupungin kulttuuripalveluiden kanssa kymmenet yhdistykset, yritykset ja muut yhteistyökumppanit.

Paikalliset asukkaat avaavat porttinsa Pitsiviikolla ja kävijöillä on mahdollisuus kurkistaa myös idyllisille sisäpihoille. Mukavaa tekemistä ja kokemista on myös muualla kaupungissa, sillä Pitsiviikolla tapahtuu koko Rauman alueella aina Kodisjokea myöden.

Raumalainen pitsiosaaminen on yhä tärkeä osa Pitsiviikkoa, ja sitä juhlistetaan muun muassa opettamalla taitoja edelleen pitsinnypläyskursseilla ja nostamalla sekä uusia että historiallisia pitsitöitä esille näyttelyissä. Käsityöläisillä sekä paikallisilla artesaaneilla ja taiteilijoilla on myös tärkeä paikkansa Pitsiviikolla.