Kuinka voin osallistua?

Pitsiviikon tunnelmointiin ja Pitsiviikko Live -lähetyksen tekemiseen voit osallistua monin eri tavoin kesän aikana. Päivitämme nettisivullemme ja sosiaalisen median kanaviimme Facebookiin ja Visit Rauman Instagramiin uusimmat ohjeet osallistumiseen.

Visit Rauman Instagramissa julkaistaan viikolla 29 Pitsiviikko-aiheinen tietovisa, joten tankkaa siis tietosi täyteen Pitsiviikon historiaa Pitsiviikon historiikistamme. Voit myös tägätä meidät Pitsiviikko-aiheisiin julkaisuihisi aihetunnisteilla eli hashtageilla #pitsiviikkolive sekä #pitsiviikko.

Vanhan Rauman asukkaita kannustetaan mukaan Pitsiviikko Liven valoinstallaation toteutukseen

Vanhan Rauman alueella, erityisesti Hauenguanon aukion lähistöllä, toteutetaan juhlavalaistus kaupunkilaisten, Rauman kaupungin ja Pitsiviikon kunniaksi Mustan pitsin yönä perjantaina 24.7. Vanhan Rauman asukkaita kannustetaan osallistumaan juhlaan valaisemalla kotiensa ikkunat yhdessä kuvataiteilija Anne Roinisen avustuksella. Valoteos striimataan mukaan Pitsiviikko Live -lähetykseen, mutta sen voi kokea myös paikan päällä. Öinen kaupunkinäkymä muuttuu yhteiseksi valoinstallaatioksi, jossa kodit linkittyvät toisiinsa kirkkain värein. Maailmanperintökohde Vanha Rauma kylpee hetken värikkäissä valoissa, joista myös kaduilla kulkijat pääsevät nauttimaan. Valoinstallaatiossa on mukana myös Rauman museoiden näyttely- ja toimistotiloja. Kyseinen valoteos tehdään yhteistyössä museoiden henkilökunnan kanssa.

Kuvataiteilija avustaa asukkaita valaisun suunnittelussa

Valoinstallaation suunnittelusta vastaa kuvataiteilija Anne Roininen yhdessä asukkaiden kanssa. Osallistuminen ei vaadi ennakkovalmisteluja tai erityisiä taitoja. Roininen lainaa ja tuo valaisimet asukkaan kotiin ja auttaa asukasta tekemään valaisun, joka tulee kytkeä päälle tapahtumapäivänä sovittuun kellonaikaan. Valoteos pidetään esillä muutaman tunnin ajan. Siitä ei jää jälkiä asuntoon, eivätkä käytössä olevat LED-valaisimet vie paljon energiaa tai lämpene. Osallistuminen on asukkaille maksutonta.

Valoinstallaation toteutukseen tulee ilmoittautua mukaan perjantaihin 17.7. mennessä. Taiteilijan vierailut koteihin sekä valaisujen suunnittelut on mahdollista toteuttaa 20.-24.7. välisenä aikana. Suunnitteluun tulee varata aikaa noin puoli tuntia.

Anne Roininen toteutti ensimmäiset yhteisölliset valoteokset Porissa vuonna 2012 yhdessä kuvataiteilija Anna Turusen kanssa. Sittemmin näitä somehiteiksi levinneitä teoksia on nähty eri puolilla Suomea ja kerran myös naapurimaassa Venäjällä.

  • Miten voin ilmoittautua?

    • Asukkaat voivat ilmoittautua mukaan puhelimitse Pitsiviikon viestintäharjoittelija Meri Lehdolle, puh. 044 793 3522.