Tiistai 24.7.

Merimuseo

10–18 Lännen Marttojen kahvila Kanalinranta 3, kaupungintalon sisäpiha. Kahvia, munkkeja, viinereitä, kakkuja, limppuja ja kakkoa. Aukioloajat päiväkohtaisia.

10–18 Nyplää kirjanmerkki Poselli, Nortamonkatu 12. Kurssilla käydään läpi kirjanmerkin aloittaminen ja lopettaminen raumalaisen perinteen mukaan. Kurssi on tarkoitettu nypläyksen alkeet osaaville. Mukaan seuraavat tarvikkeet: nypläystyyny tai levy, jonka päällä voi nyplätä, 24 paria nypylöitä (48 kpl), joihin kierretty valmiiksi pellavalanka 100/3 tai 60/2 lankaa, nuppineuloja. Kurssin hinta 8€/koko päivä (10–18) ja 5€/puoli päivää (klo 10–14 tai 14–18). Kurssimaksu maksetaan käteisellä paikan päällä. Opettajina kurssilla Aila Rismala ja Taina Uitto. Ilmoittautuminen kurssille alkaa 15.6. sähköpostilla nyplaajat@nyplaajat.net tai puh. 044 282 2859, Aila Rismala. (Ilm. viimeistään 20.7.) Järjestäjä Rauman kansalaisopisto.

11, 12 ja 13 Vanhan Rauman opastuskierrokset Lähtö Vanhalta Raatihuoneelta, Kauppakatu 13. Kesto n. 50 min, maksu 5€ käteisellä oppaalle.

11–14 Rauman Marttojen perinneruokaa Seurakuntatalon piha, Luostarinkatu 1. Lapskoussia, pankakkoa, topseilvellinkiä ja mallassämpylöitä. Avoinna ma–pe 11–14.

11–16 Skriivarit Raumal – kalligrafiayhdistyksen työnäytöksiä Jokela, Kuninkaankatu 38, opastus sisäpihalta. Kalligrafiayhdistyksen taiturit tarjoavat esittelyn kauniiden kirjainten maailmaan. Avoinna joka päivä.

11–17 Tammelan kesäpiha Tammela, Eteläpitkäkatu 17. Nuorten työpaja järjestää Pitsiviikon aikana erilaista ohjelmaa sekä lapsille että aikuisille. Paikalla on päivittäin kahvila ja myynnissä ja esillä on pajan tuotteita. Sepät takovat kuumaa rautaa. Yleisö voi kokeilla myös takomista. Puukkonäyttely.

14 Toivon kerhon yhteislaulutilaisuus Rauman Järjestötalo, Siikapolku 1. Järjestäjä Toivon Kerho Kulttuuri- ja perinneyhdistys.

14–16 Solmeilutyöpaja Pajapuistossa Isopoikkikadun ja Pohjankadun kulma. Tervetuloa opettelemaan makrameesolmeilua ja täydentämään Puistopuuhastelijoiden kesäteosta ”Solmui yhres”. Tiedustelut ploosippa@gmail.com.

14–17 Kantoväline- ja imetyspiknik Katariinanpuisto, Pyhän Kolminaisuuden kirkon raunioiden vieressä. Lapsiperheiden vapaamuotoinen piknik-tapahtuma. Tarjolla neuvoja ja tukea imetykseen sekä kantoliinan ja -repun käyttöön. Tule mukaan nauttimaan kesäpäivästä toisten lapsiperheiden seurassa. Omat eväät ja viltti mukaan. Järjestäjä Rauman imetystukiryhmä Maitopisarat ja Rauman seudun kantoliinailijat ja -reppuilijat.

15–17.30 Merimuseon elokuvailtapäivä Rauman merimuseo, Kalliokatu 34. Iskikö Pitsiviikko-uupumus? Olisiko elokuvailtapäivä paikallaan? Tule merimuseoon katsomaan elokuva ”Kamppailu merta vastaan” (ohjaus Ron Howard, 2015) pahimpaan Hollywood-tuotantonälkääsi! Ennen elokuvaa käymme merimuseon näyttelyssä virittäytymässä purjelaivan miehistödynamiikan kiemuroihin raumalaisesta näkökulmasta. Elokuvailtapäivä on maksuton. Elokuvan ikäraja on K12. Mukaan mahtuu 50 hlöä. Voit hakea elokuvalippusi merimuseon kassalta ko. päivänä. Ei ennakkoilmoittautumisia. Tiedustelut ja lisätiedot p. 02 822 4911, rmm.fi, info@rmm.fi, facebook/Rauman merimuseo

16 ToriRock! nuorille suunnattu bänditapahtuma. Viritä ilmakitarasi, pakkaa pikniktarvikkeet ja tule torille kuuntelemaan paikallisia nousevia raumalaisia bändejä. Järjestäjinä Rakastunut Raumaan -kauppiaat, Rauman nuoriso -ja kulttuuripalvelut, Toripöllö, Rauma Rock Academy ja Relmu ry.

16–20 Iloinen iltatori Kauppatorilla. Kaikille avoimet myyntipaikat 5€/pöytä, lisäpöytä 3€. Lisätiedot torivalvojalta p. 040 824 6400.

16.30 Maister teke afäärei Elokuvateatteri Iso-Hannu, Savilankatu 4. Kirjailija Hj. Nortamon hauskasta jaarituksesta tehty raumankielinen elokuva. Lisätiedot maanantain kohdalta.

17.30 Hautausmaakierros Lähtö Kordelinin kappelilta, Vanha Hautausmaa, Kaunisjärvenkatu 4. Mielenkiintoisten historiallisten merkkihenkilöiden viimeisiä leposijoja, muistomerkkejä ja vanhan hautausmaan tunnelmaa. Kesto 1,5 tuntia, maksu 6€ käteisellä oppaalle.

18–19 Ohjattu hathajoogaharjoitus Katariinanpuistossa Katariinanpuisto, Pyhän Kolminaisuuden kirkon raunioiden vieressä. Oma joogamatto tai muu alusta mukaan. Järjestäjä Rauman joogayhdistys. Säävaraus. Tiedustelut seppokuusisto@dnainternet.net

20 Iltasoitto Vanhan kaupungintalon torni, Valtakatu 2. Juho Vilo, trumpetti. Rauman puhallinorkesteriyhdistyksen tervehdys Pitsiviikkoa viettäville.

Avoimet pihat Vanhassa Raumassa – Tlees pihal, uuvottel ymprilles Vanha Rauma Yhdistys järjestää avoimet pihat/kirpputoritapahtuman Pitsiviikon aikana. Kaupunkilaisilla ja matkailijoilla on mahdollisuus tutustua Vanhan Rauman pihoihin. Piha/kirppis on auki, kun portilla on Vanha Rauma Yhdistyksen avoin piha/pihakirppiskyltti.

Pitsi-ikkunakilpailu Rakastunut Raumaan -kauppiaiden näyteikkunoissa Rauman keskustan alueella on jo usean vuoden ajan ollut Pitsiviikon aikana viikon teeman mukaisesti somistettuja ikkunoita. Yleisöllä on mahdollisuus äänestää paras pitsisomisteinen ikkuna tapahtuman aikana.