Maanantai 24.7.

erilaiset kansallispuvut naiset kattelevat

Tlees pihal, uuvottel ymprilles
Vanha Rauma Yhdistyksen avoimet pihat/kirpputoritapahtuma. Kaupunkilaisilla ja turisteilla on mahdollisuus tutustua Vanhan Rauman pihoihin. Lisätietoja la 22.7. kohdalla.

10–11 Puistojooga
Katariinanpuisto, Pyhän Kolminaisuuden kirkon raunioiden vieressä. Oma joogamatto tai muu alusta mukaan. Järjestäjä Rauman joogayhdistys. Säävaraus. Tiedustelut kuusisto.seppo1@gmail.com.

10–15 BioAika-rekka
Kalatori. Tule tutustumaan nykyaikaisen metsä- ja biotalouden mahdollisuuksiin ja innovaatioihin UPM-Kymmene Oyj:n ja BioAika-rekan tiedekeskusnäyttelyssä. BioAika-tapahtumakiertue on lahja 100-vuotiaalle Suomelle. Bioaika-rekan näyttely kertoo biotalouden mahdollisuuksista ja innovaatioista ja siihen syntyy sisältöä myös kiertueen aikana. Keskeistä näyttelyssä on tekemällä ja kokeilemalla oppiminen. Bioaika on askeleen lähempänä, kun kävijät pääsevät itse ja yhdessä luomaan biotulevaisuutta. Bioaika-rekan yhteydessä UPM esittelee tuotteitaan, metsäpalveluitaan ja paperitehtaan toimintaa.

10–16 Pitsiviikon kudontapaja
Taitokeskus Rauma, Lensunkatu 4. Tule kutomaan kangaspuilla (noin 1h/työ). Nopeat ja helpot mallit. Valmis työ mukaan. Materiaalimaksu käytön mukaan. Tiedustelut p. 044 792 8884 tai rauma@taitosatakunta.fi.

10–17 Käsityönä valmistettujen kodintekstiilien myynti
Rauman taidemuseon piharakennus, Kuninkaankatu 37. Myynnissä Marja Araston ja Pirjo Siivosen luonnonmateriaaleista kangaspuilla ja ommellen valmistamia kodintekstiilejä. Tiedustelut p. 02 825 8619 tai p. 0400 838 992.

10–18 Marttakahvila
Henkilöstöravintola Kerttu Pruutmestarska, Kanalinranta 3 (kaupungintalon sisäpiha). Tarjolla kahvia ja joka päivä uunituoreita munkkeja, viinereitä, kakkuja, limppuja ja kakkoa myös kotiin vietäväksi. Rauman Lännen Martat ry. Tiedustelut p. 040 574 6566.

11–14 Perinneruokaa
Rauman taidemuseon piha, Kuninkaankatu 37. Rauman Marttayhdistys myy perinneruokaa. Tarjolla lapskoussia, pankakkoa, topseilvellinkiä ja mallassämpylöitä. Ruuan riittoisuuden mukaan myös kotiin vietäväksi.

11, 12 ja 13 Vanhan Rauman opastuskierrokset
Lähtö Vanhalta Raatihuoneelta, Kauppakatu 13. Kesto n. 50 min, maksu 5€ käteisellä oppaalle.

11–16 Pitsiä syntyy makrameesta
Taitokeskus Rauma, Lensunkatu 4. Pitsiviikon käsityöpaja aikuisille. Materiaalimaksu alkaen 10€. Tiedustelut ja ennakkoilmoittautumiset p. 044 792 8884 tai rauma@taitosatakunta.fi.

11–17 Tammelassa tapahtuu – Vanhan ajan töitä ja leikkejä
Tammela, Eteläpitkäkatu 17. Nuorten työpaja järjestää ohjelmaa aikuisille ja lapsille. Paikalla on kahvila ja myynnissä ja esillä on pajan tuotteita. Lapsille on ohjattua askartelua aiheena mm. Mustan pitsin naamiot ja Pokemonit. Lisäksi voi tutustua mediaosaston videoon Sammallahdenmäeltä tai seurata työnäytöksiä ja toiminnan esittelyä tai pajan bändin musiikkiesityksiä.

Ali-Unkin lammastilan tuotteita ja kehräysnäytöksiä, mukana myös lampaita.
Verhoilija Ahti Montosen työnäytöksiä

13 Bingo
Rauman Järjestötalo, Siikapolku 1. Pieniä tuotepalkintoja, bingolapun hinta 1€. Järjestäjä Rauman seudun Tules ry.

14 Rauman keskiaikaiset kirkot
Lähtö Pyhän Kolminaisuuden kirkon raunioilta Kalatorilta. Kävelykierros Pyhän Kolminaisuuden kirkon raunioilta Rauman Pyhän Ristin kirkolle. Kesto 1,5 tuntia, maksu 6€ käteisellä oppaalle.

16.30 Talot tarinoivat –kierros
Lähtö Vanhalta Raatihuoneelta, Kauppakatu 13. Kävelykierros Vanhan Rauman talojen ja asukkaiden tarinoiden parissa. Kesto 1,5 tuntia, maksu 6€ käteisellä oppaalle.

16.30 Maister teke afäärei
Elokuvateatteri Iso-Hannu, Savilankatu 4. Elokuva Nortamon jaarituksesta, joka on kuvattu Vanhassa Raumassa vuonna 1988 yhteistyössä TV2 kanssa. Kesto 45min, liput 6€.

16.30 Kansallispukutuuletuspiknik
Kierros alkaa kaupungintalon pihalta, Kanalinranta 3, josta kävellään kulkueena torille, jossa pysähdytään seuraamaan Rauman Purpuria ja jatketaan sitten Vanhan Rauman läpi Rauman taidemuseon pihaan, jossa piknik ja pukujen esittely (Kuninkaankatu 37). Pukeudu kansallispukuun tai laita päällesi puvun osia, ota eväskori mukaan ja lähde piknikille! Järjestäjä Rauman Kalevalaiset naiset.

17 Rauman purpuri
Rauman kauppatorilla. Purpuri on monivuoroinen kansanomainen tanssisikermä. Raumalaisen mestaripelimanni Viljo Jalosen jäämistöstä on löytynyt 10-osainen Rauman Purpuri, jonka esittävät kansantanssiyhdistys Fikuleeri ja Rauman soittokunta kapellimestarinaan Anne Lehtomäki (sov. Timo Katila, kor. Jutta Wrangén).

18 Taiji Bai’Ou puistossa
Kaunisjärvenpuisto. Vuosituhansien takainen viisaus nykyihmisten käyttöön. Taiji on energiaharjoitus, joka edistää terveyttä. Tervetuloa kokemaan Taijin pehmeys ja voima. Aikaisempaa kokemusta ei tarvita. Varusteet: joustava vaatetus, oma alusta ja vesipullo. Tunnin ohjaa Anne Lamminpää.

20 Iltasoitto
Vanhan kaupungintalon torni, Valtakatu 2. Taru Varjo, trumpetti. Rauman puhallinorkesteriyhdistyksen tervehdys Pitsiviikkoa viettäville.