Lauantai 29.7.

kalatorin kasityolaismarkkinat ostajia ja myyjia

Tlees pihal, uuvottel ymprilles
Vanha Rauma Yhdistyksen avoimet pihat/kirpputoritapahtuma. Kaupunkilaisilla ja turisteilla on mahdollisuus tutustua Vanhan Rauman pihoihin. Lisätietoja la 22.7. kohdalla.

10–15 Käsityönä valmistettujen kodintekstiilien myynti
Rauman taidemuseon piharakennus, Kuninkaankatu 37. Myynnissä Marja Araston ja Pirjo Siivosen luonnonmateriaaleista kangaspuilla ja ommellen valmistamia kodintekstiilejä. Tiedustelut p. 02 825 8619 tai p. 0400 838 992.

10–15 Marttakahvila
Henkilöstöravintola Kerttu Pruutmestarska, Kanalinranta 3 (Kaupungintalon sisäpiha). Tarjolla kahvia ja joka päivä uunituoreita munkkeja, viinereitä, kakkuja, limppuja ja kakkoa myös kotiin vietäväksi. Rauman Lännen Martat ry. Tiedustelut p. 040 574 6566.

10–16 Käsityöläismarkkinat
Kalatori, Vanha Rauma. Perinteiset Pitsiviikon Käsityöläismarkkinat järjestetään tänä vuonna 29. kerran. Järjestäjä Taitokeskus Rauma.

10–16 Kansainväliset Suurmarkkinat
Mukana markkinoilla on yli 100 yrittäjää 30 eri maasta. Mukana on omien maidensa tai maakuntiensa erikoistuotteita myyviä yrittäjiä ympäri Eurooppaa ja maailmaa. Paljon ruokaherkkuja ja elämyksiä joka lähtöön. Markkinat täyttävät Nortamonkadun, Kanalinrannan, kaupungintalon edustan sekä Kauppakadun Nortamnonkadulta kauppatorille. Lisätietoja eurooppamarkkinat.fi

11, 12 ja 13 Vanhan Rauman opastuskierrokset
Lähtö Vanhalta Raatihuoneelta, Kauppakatu 13. Kesto n. 50 min, maksu 5€ käteisellä oppaalle.

11, 12 ja 13 Katusirkusesityksiä
Rauman kauppatori. Sirkusryhmät esiintyvät näyttävine temppuineen. Esityksessä nähdään pariakrobatiaa, jonglöörausta sekä muita hienoja temppuja. Sirkustaiteilijat ovat Turun Ammattikorkeakoulun Taideakatemian sirkuskoulusta.

11–17 Tammelassa tapahtuu – vanhan ajan töitä ja leikkejä
Tammela, Eteläpitkäkatu 17. Lisätietoja ma 24.7. kohdalla.

Värikkäät kalusteet – perinnemaalit ja kalkkimaalit

12–15 Rouva Mannerin pop up vintage mekkokauppa
Tullivahe 2. Rouva Manner avaa taas vintagekauppansa Pitsiviikolla. Lisätietoja Facebook/RouvaManner.

12 Pitsiviikon kulttuurihölkkä
Lähde kiertämään UNESCO:n maailmaperintökohdetta Vanhaa Raumaa hölkäten. Sightseeing by running –tyyppinen tapahtuma, jossa juostaan porukassa pitkin Vanhan Rauman katuja ja tutustutaan samalla esillä oleviin taideteoksiin ja historiaan. Lähtöpaikkana Rauman torin länsipääty, pystökaffekioskin edusta. Ilmoittautuminen paikan päällä klo 11.30 alkaen. Osallistumismaksu 5€ (JK-kortilla 3€). Tiedustelut p. 040 180 9785.

15 Viäläk teils se paatt o? Taidemuseon piha, Kuninkaankatu 37. Raumalaiskirjailija Tapio Koivukarin runoihin perustuva esitys, jossa runoja tulkitsevat puheen ja laulun keinoin Sari Suominen ja Perttu Suominen.

20 Iltasoitto
Vanhan kaupungintalon torni, Valtakatu 2. Taru Varjo, trumpetti. Rauman puhallinorkesteriyhdistyksen tervehdys Pitsiviikkoa viettäville.

23 Hämyssä Vanhan kirkon rauniot, Kalatori. Kesäyössä eilinen ja tämä päivä ovat hetken yhtä. Pimeys, valo, ääni ja hiljaisuus. Jokin saapuu, viivähtää hetken ja katoaa taas. Konsertissa esiintyy Lauluyhtye Myytti. Konserttielämystä tuottamassa myös kuvataiteilija Aino Elsilä.