Lauantai 28.7.

Seppä tyäskentelee ahjolla

10–15 Lännen Marttojen kahvila Kanalinranta 3, kaupungintalon sisäpiha. Kahvia, munkkeja, viinereitä, kakkuja, limppuja ja kakkoa. Aukioloajat päiväkohtaisia.

10–16 Käsityöläismarkkinat
Kalatori, Vanha Rauma. Perinteiset käsityöläismarkkinat järjestetään tänä vuonna Kalatorilla 30. kerran. Järjestäjä Taitokeskus Rauma.

10–18 Kansainväliset Suurmarkkinat Kaupungin keskustassa järjestettävillä markkinoilla on yli 100 yrittäjää 30 eri maasta. Mukana on omien maidensa tai maakuntiensa erikoistuotteita myyviä yrittäjiä ympäri Eurooppaa ja maailmaa.

11, 12 ja 13 Vanhan Rauman opastuskierrokset
Lähtö Vanhalta Raatihuoneelta, Kauppakatu 13. Kesto n. 50 min, maksu 5€ käteisellä oppaalle.

10–14 Lasten lauantai Kauppatorilla.

  • 11 Sähköankerias Lastenmusiikkiorkesteri Sähköankerias täyttää tänä vuonna 20 vuotta. Laitetaan saippuakuplakone käyntiin ja lähdetään iloiselle musiikkimatkalle lasten suursuosikin seurassa.
  • 12.30 Jauza Suomirokkikoulun viihdyttävällä poppitunnilla kuullaan runsaasti näytteitä suomirokin värikkäästä historiasta. Mitä bändit soittivat ennen rock’n’rollin syntyä? Miten kitaran saa vinkumaan? Tiedät kysymyksiin vastauksen osallistuttuasi Jauzan Suomirokkikouluun.
  • Hippo paikalla jakamassa ilmapalloja
  • Rasti-Lukon leimasuunnistun perheen pienimmille.

11–15 Lasten taidetapahtuma
Nokan torppa, Suvitie 10. Inspira ry:n perinteisessä kesätapahtumassa lapset saavat maalata ja piirtää paperille, kivimaalausta, huovutusta, ongintaa ja paikalla on myös poni. Kahvio ja taidenäyttely avoinna.

11–16 Skriivarit Raumal – kalligrafiayhdistyksen työnäytöksiä Jokela, Kuninkaankatu 38, opastus sisäpihalta. Kalligrafiayhdistyksen taiturit tarjoavat esittelyn kauniiden kirjainten maailmaan. Avoinna joka päivä.

11–17 Tammelan pihalla tapahtuu
Tammela, Eteläpitkäkatu 17. Nuorten työpaja järjestää Pitsiviikon aikana erilaista ohjelmaa sekä lapsille että aikuisille. Paikalla on päivittäin kahvila ja myynnissä ja esillä on pajan tuotteita. Sepät takovat kuumaa rautaa. Yleisö voi kokeilla myös takomista. Puukkonäyttely.

12 Keskipäivän musiikkituokio Pyhän Ristin kirkossa
Luostarinkatu 1. Järjestäjä Rauman seurakunta.

14–15 Juhlakyyditys G&G
Hevoskyyditystä sekä poniratsastusta Pyhän Ristin kirkon edessä, Luostarinkatu 1. Maksullinen, säävaraus. Lisätiedot juhlakyyditys.fi

14 Opastus Vanhan Raatihuoneen näyttelyihin
Kaikkjast vanhin Raum – kaupungi ensmäise vuassada, Raumalaisia mestarinyplääjiä Aallon sisarukset – Anna Palmu ja Ester Aaltonen sekä Rauman pitsi –perusnäyttelyyn. Opastus sisältyy museon pääsymaksuun.

20 Iltasoitto
Vanhan kaupungintalon torni, Valtakatu 2. Juho Vilo, trumpetti. Rauman puhallinorkesteriyhdistyksen tervehdys Pitsiviikkoa viettäville.

Avoimet pihat Vanhassa Raumassa – Tlees pihal, uuvottel ymprilles Vanha Rauma Yhdistys järjestää avoimet pihat/kirpputoritapahtuman Pitsiviikon aikana. Kaupunkilaisilla ja matkailijoilla on mahdollisuus tutustua Vanhan Rauman pihoihin. Piha/kirppis on auki, kun portilla on Vanha Rauma Yhdistyksen avoin piha/pihakirppiskyltti.

Pitsi-ikkunakilpailu Rakastunut Raumaan -kauppiaiden näyteikkunoissa Rauman keskustan alueella on jo usean vuoden ajan ollut Pitsiviikon aikana viikon teeman mukaisesti somistettuja ikkunoita. Yleisöllä on mahdollisuus äänestää paras pitsisomisteinen ikkuna tapahtuman aikana.