Lauantai 28.7.

Seppä tyäskentelee ahjolla

10–15 Lännen Marttojen kahvila Kanalinranta 3, kaupungintalon sisäpiha. Kahvia, munkkeja, viinereitä, kakkuja, limppuja ja kakkoa. Aukioloajat päiväkohtaisia.

10–16 Käsityöläismarkkinat Kalatori, Vanha Rauma. Perinteiset käsityöläismarkkinat järjestetään tänä vuonna Kalatorilla 30. kerran. Järjestäjä Taitokeskus Rauma.

10–18 Kansainväliset Suurmarkkinat Kaupungin keskustassa järjestettävillä markkinoilla on yli 120 yrittäjää 30 eri maasta. Mukana on omien maidensa tai maakuntiensa erikoistuotteita myyviä yrittäjiä ympäri Eurooppaa ja maailmaa.

11, 12 ja 13 Vanhan Rauman opastuskierrokset Lähtö Vanhalta Raatihuoneelta, Kauppakatu 13. Kesto n. 50 min, maksu 5€ käteisellä oppaalle.

11–16 Skriivarit Raumal – kalligrafiayhdistyksen työnäytöksiä Jokela, Kuninkaankatu 38, opastus sisäpihalta. Kalligrafiayhdistyksen taiturit tarjoavat esittelyn kauniiden kirjainten maailmaan. Avoinna joka päivä.

11–17 Tammelan kesäpiha Tammela, Eteläpitkäkatu 17. Nuorten työpaja järjestää Pitsiviikon aikana erilaista ohjelmaa sekä lapsille että aikuisille. Paikalla on päivittäin kahvila ja myynnissä ja esillä on pajan tuotteita. Sepät takovat kuumaa rautaa. Yleisö voi kokeilla myös takomista. Puukkonäyttely.

12 Keskipäivän musiikkituokio Pyhän Ristin kirkko, Luostarinkatu 1. Järjestäjä Rauman seurakunta.

14 Opastus Vanhan Raatihuoneen näyttelyihin Kauppakatu 13. Kaikkjast vanhin Raum – kaupungi ensmäise vuassada, Raumalaisia mestarinyplääjiä Aallon sisarukset – Anna Palmu ja Ester Aaltonen sekä Rauman pitsi –perusnäyttelyyn. Opastus sisältyy museon pääsymaksuun. Kertalippu/kiertolippu (Marela, Vanha Raatihuone, Kirsti, voimassa 2 vrk) 5€/8€ aikuiset, 3,50€/6€ eläkeläiset, työttömät, ryhmät ja 2,50€/4€. Alle 18-vuotiaat ilmaiseksi. Museokorttikohde.

20 Iltasoitto Vanhan kaupungintalon torni, Valtakatu 2. Juho Vilo, trumpetti. Rauman puhallinorkesteriyhdistyksen tervehdys Pitsiviikkoa viettäville.

Avoimet pihat Vanhassa Raumassa – Tlees pihal, uuvottel ymprilles Vanha Rauma Yhdistys järjestää avoimet pihat/kirpputoritapahtuman Pitsiviikon aikana. Kaupunkilaisilla ja matkailijoilla on mahdollisuus tutustua Vanhan Rauman pihoihin. Piha/kirppis on auki, kun portilla on Vanha Rauma Yhdistyksen avoin piha/pihakirppiskyltti.

Pitsi-ikkunakilpailu Rakastunut Raumaan -kauppiaiden näyteikkunoissa Rauman keskustan alueella on jo usean vuoden ajan ollut Pitsiviikon aikana viikon teeman mukaisesti somistettuja ikkunoita. Yleisöllä on mahdollisuus äänestää paras pitsisomisteinen ikkuna tapahtuman aikana.