Lauantai 21.7.

Kansallispukuiset tanssijat

9 Agipitsi 2018 –kisatapahtuma Susivuoren koirakenttä, Pulttivahe 2. Tapahtuman pääosassa agility ja pitsiin pukeutuneet ohjaajat. Parhaat pitsiasut palkitaan. Kilpailussa nähdään arviolta yli tuhat agilitysuoritusta ja osallistujia saapuu ympäri Suomea. Kilpailut alkavat jo perjantaina 20.7. klo 16 ja jatkuvat lauantaina ja sunnuntaina. Järjestäjä Rauman Käyttö- ja Seurakoirat ry.

10 Pitsiviikon avajaiset Helsingintori. Pitsiviikko avataan juhlallisesti Nyplääjäpatsaan kukituksella. Pyyrman trumbutta, Rauman soittokunnan Seitsikko ja Mirku Flika esiintyvät. Avajaispuheen pitää Rauman kauppakamarin toimitusjohtaja Riikka Piispa. Juhlapuhujana kasvatustieteen maisteri, käsityön opettaja Liisa Tulosmaa

10-13 Yhdistystori Kauppatorilla. Toimintaansa esittelevät Rauman Mielenterveysyhdistys Friski Tuult ja Rauman Seudun Reumayhdistys.

10–15 Lännen Marttojen kahvila Kanalinranta 3, kaupungintalon sisäpiha. Kahvia, munkkeja, viinereitä, kakkuja, limppuja ja kakkoa. Aukioloajat päiväkohtaisia.

10–18 XIX Pitsiturnaus YD eli Petanquekisat Uotilassa Uotilan petankkikenttä, Sippolankuja 1. Kilpailijoita ympäri Suomen. Pelimuotona YD eli kaksi pelaajaa molemmissa joukkueissa, ei ikä- eikä sukupuolirajoituksia. Pelejä voi tulla seuraamaan kentän laidalle. Paikalla on puffetti ja WC. Pelimaksu 15€/hlö, palkintoja parhaille. Ennakkoilmoittautumiset mielellään viimeistään 19.7. Tiedustelut ja lisätiedot Vesa Tuominen p. 050 371 3721. Järjestäjä UTU-Petankki.

11, 12 ja 13 Vanhan Rauman opastuskierrokset Lähtö Vanhalta Raatihuoneelta, Kauppakatu 13. Kesto n. 50 min, maksu 5€ käteisellä oppaalle.

11–16 Skriivarit Raumal – kalligrafiayhdistyksen työnäytöksiä Jokela, Kuninkaankatu 38, opastus sisäpihalta. Kalligrafiayhdistyksen taiturit tarjoavat esittelyn kauniiden kirjainten maailmaan. Avoinna joka päivä.

11–17 Tammelan kesäpiha Tammela, Eteläpitkäkatu 17. Nuorten työpaja järjestää Pitsiviikon aikana erilaista ohjelmaa sekä lapsille että aikuisille. Paikalla on päivittäin kahvila ja myynnissä ja esillä on pajan tuotteita. Sepät takovat kuumaa rautaa. Yleisö voi kokeilla myös takomista. Puukkonäyttely.

11.30 Nyplääjät ry:n näyttelyn ”Kyll pits träkkis pitä” -avajaiset Poselli, Nortamonkatu 12. Pitsi on Nyplääjät ry:n merihenkisen näyttelyn pääosassa – pitsin käytössä vain mielikuvitus on rajana. Nyplääjiä paikalla ja opastusta nypläykseen joka päivä. Näyttely avoinna 11.30–16.

12.30 Pitsikeskus Emelian näyttelyiden avajaiset Henkilöstöravintola Kerttu Pruutmestarska, Kanalinranta 3 (kaupungintalon sisäpiha). Vuoden 2018 nyplääjän julkistaminen. Esillä vuoden 2017 nyplääjä Pirkko Peltolan näyttely 19 vuotta pitsiä pitsipajassa ja Emelian kunniajäsen Hilkka Lehtisen Mietintää – kokeilua ja kierrätystä sekä kansainvälisen Silta-projektin yhteistyö Silta, joka meidät yhdistää. Myynnissä pitsituotteita sekä pika-arpoja. Näyttelyt ja myymälä avoinna klo 13–15.

15–16 Miksi aivot tykkäävät käsitöistä? Posellin pikkusali, Nortamonkatu 12. Aivotutkija Minna Huotilaisen luento. Luentomaksu 6€, maksu käteisellä paikan päällä. Järjestäjä Rauman kansalaisopisto.

20 Iltasoitto Vanhan kaupungintalon torni, Valtakatu 2. Juho Vilo, trumpetti. Rauman puhallinorkesteriyhdistyksen tervehdys Pitsiviikkoa viettäville.

Avoimet pihat Vanhassa Raumassa – Tlees pihal, uuvottel ymprilles Vanha Rauma Yhdistys järjestää avoimet pihat/kirpputoritapahtuman Pitsiviikon aikana. Kaupunkilaisilla ja matkailijoilla on mahdollisuus tutustua Vanhan Rauman pihoihin. Piha/kirppis on auki, kun portilla on Vanha Rauma Yhdistyksen avoin piha/pihakirppiskyltti.

Pitsi-ikkunakilpailu Rakastunut Raumaan -kauppiaiden näyteikkunoissa Rauman keskustan alueella on jo usean vuoden ajan ollut Pitsiviikon aikana viikon teeman mukaisesti somistettuja ikkunoita. Yleisöllä on mahdollisuus äänestää paras pitsisomisteinen ikkuna tapahtuman aikana.