Koruja, tekstiilitaidetta, valokuvia, veistoksia

Koristerengas helmistä ja langoista

Ateljee Eila Minkkinen, hopeaseppä ja kuvanveistäjä Vanhankirkonkatu 20. Hopeakoruja, metalliveistoksia ja -reliefejä. Korujen materiaalina hopea ja aiheina monet luonnonaiheet mm. suomalaiset metsäeläimet ketut, karhut, puput jne. Myös kokeilevaa korutaidetta eri materiaaleista kuten puu, paperi, emali, kupari, tietokoneromu jne. Työhuoneella nähtävänä 1800 -luvulta oleva hopeasepän työpöytä ja työkaluja. Nuutajärven lasinpuhaltajien kanssa yhteistyössä tehtyjä lasiveistoksia, joiden omana erikoislaatuisena tekniikkana on lasiseinämän sisälle puhallettaessa laitetut jalometallifiguurit. Veistosten nimet kertovat figuurien aiheet: Kultakalat, Ketunpesät, Pupujussit mansikkamaalla, Kuu-ukot, Punaiset liljat. Avoinna päivittäin  12–16. Tiedustelut ja lisätiedot p.  050 572 0916, eilaminkkinen5@gmail.com, dlc.fi/~eilamink

Mysteeri Eija Sunelin työhuone ja näyttelytila, Kuninkaankatu 6, pihatalo. Rautalankaveistoksia, maalauksia, posliinia ja kierrätystä. Avoinna 10–18, Mustan pitsin yönä pidempään.

Nikolaista nykypäivään – sata vuotta Vasaraisten ja Soukaisten elämää Kotiseutumuseo Muina, Muinantie 7, Vasarainen. Talonpoikainen pihapiiri, jossa runsas esinekokoelma ja kesälampaita laitumella. Avoinna su 14–16, ma suljettu, ti 12–15, ke–pe 12–14. Tiedustelut ja lisätietoja Sylvi Ronkainen p. 0400 723 514, muina.fi.

Tarinoita Rauman pääkirjasto, Alfredinkatu 1. Työryhmä Taiteillen monimenetelmäisesti koostamia, pääosin kolmiulotteisia tuokiokuvia/pikkutarinoita tai niiden ideoita kirjaston vitriineissä. Jokainen esillepano on yksittäinen tarina, jossa on myös sanallinen johdanto. Kohdeyleisöksi sopivat kaikenikäiset, erityisesti lapset. Avoinna su 12-15, ma-to 9–19, pe 9–17. Käsiohjelman tiedoista poiketen kirjasto on kiinni lauantaina.

Taidekoti Ylen Kodisjoentie 1535, Kodisjoki. Taiteilija Väinö Ylenin veistonäyttely, jossa esillä yli 200 betonipatsasta, jotka kuvaavat entisajan elämää, urheilijoita ja poliitikkoja. Lisäksi seppä Leinon taoksia, Sisko Laiton ikonitaidetta sekä kodisjokelaisten taiteilijoiden töitä. Avoinna joka päivä klo 12–16. Kesällä muuna aikana sopimuksen mukaan. Pääsymaksu opastuksen kanssa 5€/aikuinen ja 3€/lapsi. Paikalla myös vohvelikahvila. Lisätiedot p. 040 511 3203, taidekotiylen.fi

Unohdettu puutarha Raatihuoneen sisäpiha, Kauppakatu 13, käynti torin puoleisesta portista. Tekstiili- ja romutaiteilija Sanna Saarisen taidemyynti- ja veistosnäyttely. Veistokset ovat suurikokoisia, mielikuvituksellisia kasviaiheita ja ne on tehty kierrätysmetallista. Puutarhan penkeille pöydän viereen voi istahtaa vaikka piknikille. Avoinna joka päivä 10–17. Tiedustelut p. 040 503 5825, sannasaarineneura@gmail.com, facebook/Taiteilija Sanna Saarinen/Unohdettu puutarha.