Info

Pitsiviikko on heinäkuussa Raumalla järjestettävä kaupunkifestivaali

Pitsiviikon ohjelma on ainutlaatuinen kokonaisuus perinteitä, paikalliskulttuuria ja modernia festivaalitarjontaa. Tekemistä, katsottavaa ja ihmeteltävää riittää yhdeksän tapahtumapäivän ajalle. Suurin osa tapahtuman ohjelmasta on pääsymaksutonta ja ikärajatonta.

Kaupunkifestivaalin ohjelma rakennataan yhdessä kymmenien paikallisten yhdistysten, yhteisöjen, yritysten, yksityishenkilöiden ja muiden yhteistyökumppanien kanssa.

Tapahtuman ympäristötyö

Pitsiviikon ympäristötyölle on myönnetty Ekokompassi-ympäristösertifikaatti vuonna 2019. Ekokompassin saamiseksi tapahtuman ympäristövaikutukset on arvioitu ja niiden hallitsemiseksi on laadittu suunnitelma.

Tapahtuman ympäristökuormitusta pyritään pienentämään ympäristöohjelmalla, jolla on selkeät tavoitteet. Sertifikaattia varten tapahtumalle on myös laadittu uusi jätehuoltosuunnitelma.

Tapahtuman ympäristökuormitusta pyritään aktiivisesti pienentämään esimerkiksi mahdollistamalla jätteiden lajittelu, valitsemalla uusiutuvilla energiamuodoilla tuotettua sähköä sekä tekemällä vastuullisia ja ympäristöystävällisiä hankintoja.

Kävijät voivat vähentää omaa ympäristökuormitustaan lajittelemalla jätteensä ja suosimalla ympäristöystävällisiä liikkumistapoja kuten julkisia kulkuneuvoja, kimppakyytiä tai polkupyörää. Tapahtuma-alueella on helpointa liikkua kävellen.

Ekokompassi on Suomessa kehitetty ympäristöjärjestelmä, jonka tarkoitus on parantaa käytännöntasolla yritysten ja tapahtumien ympäristöasioiden hallintaa. Ekokompassi on jo lähes 30 tapahtumalla, 60 yrityksellä ja muutamalla virastolla. Lisää aiheesta voi lukea Ekokompassin nettisivuilta.