Info

Saapuminen   

Rauman keskustaan voi saapua linja-autolla. Löydät lisää tietoa kaupunkiin saapumisesta Visit Rauma – Liikenne sivuilta. Kaikki parkkipaikat ovat Raumalla joko ilmaisia tai parkkikiekon vaativia pysäköintipaikkoja. Rauman karttapalvelusta voit tutustua tarkemmin kaupunkialueeseen.

Pitsiviikon ohjelmatarjonta keskittyy Rauman keskustaan. Liikenteeltä suljettu tapahtuma-alue sijoittuu Vanhaan Raumaan ja Kanalinrantaan. Ohjelmaa järjestetään tapahtuman aikana myös muualla Raumalla.

Esteettömyys  

Pitsiviikon päätapahtuma-alue on pääasiassa Vanhassa Raumassa ja Kanalinrannan ympäristössä. Vanhan Rauman alue on pääosin vaikeakulkuista johtuen katukiveyksistä, mikä voi hankaloittaa esimerkiksi pyörätuolilla liikkumista. Vanhan Rauman katukivetykset ovat pientä sileää kiveä, samoin myös Rauman keskustan jalkakäytävät, mikä voi esimerkiksi pyörätuolissa istuessa tuntua epämukavalta.

Pitsiviikon aikana osa Rauman keskustan kaduista on suljettu kokonaan liikenteeltä. Tällöin autotiet, jotka ovat asfalttia, ovat kävijöiden käytössä ja mahdollistavat sujuvamman liikkumisen esimerkiksi pyörätuolilla. Tapahtuma-alue on laaja ja liikkuminen on helpointa kävellen. Pyörätuolit, lastenvaunut yms. ovat sallittuja.

Ympäristö

Jokainen tapahtumakävijä voi huolehtia tapahtuma-alueen siisteydestä ja viihtyisyydestä laittamalla roskat roskiksiin ja keräysastioihin. Tapahtuma-alueelta löytyy useita roskien lajittelupisteitä, joista löytyy keräysastioita energia-, bio-, metalli-, lasi- ja kartonkijätteen kierrättämistä varten. Alueella useassa vuorossa kiertävät siivouspartiot neuvovat tapahtumakävijöitä jätteiden lajittelussa.

Kaikki Pitsiviikon käyttämä sähkö on Rauman Biovoiman tuottamaa vihreää sähköä. Vihreän sähkön käyttämisen tapahtumassa mahdollistavat Rauman Energia ja Lännen Omavoima.

Käsiohjelmamme on painettu uusiopaperille.

Ekokompassi

Rauman Pitsiviikko on mukana Ekokompassi-ympäristöjärjestelmässä. Pitsiviikolle haetaan virallista Ekokompassi-ympäristösertifikaattia vuoden 2019 tapahtuman aikana. Ekokompassin saamiseksi tapahtuman

ympäristövaikutukset on arvioitu ja niiden hallitsemiseksi on laadittu suunnitelma.

Tapahtuman ympäristökuormitusta pyritään pienentämään ympäristöohjelmalla, jolla on selkeät tavoitteet. Sertifikaattia varten tapahtumalle on myös laadittu uusi jätehuoltosuunnitelma.

Tapahtuman ympäristökuormistusta pyritään aktiivisesti pienentämään esimerkiksi mahdollistamalla jätteiden lajittelu, valitsemalla uusiutuvilla energiamuodoilla tuotettua sähköä sekä tekemällä vastuullisia ja ympäristöystävällisiä hankintoja.

Kävijät voivat vähentää omaa ympäristökuormitustaan lajittelemalla jätteensä ja suosimalla ympäristöystävällisiä liikkumistapoja kuten julkisia kulkuneuvoja, kimppakyytiä tai polkupyörää. Tapahtuma-alueella on helpointa liikkua kävellen.

Ekokompassi on Suomessa kehitetty ympäristöjärjestelmä, jonka tarkoitus on parantaa käytännöntasolla yritysten ja tapahtumien ympäristöasioiden hallintaa. Ekokompassi on jo lähes 30 tapahtumalla, 60 yrityksellä ja muutamalla virastolla. Lisää aiheesta voi lukea Ekokompassin nettisivuilta.

Me käytämme Ekokompassia logo